Wie ben ik?

Ruimte Bewindvoering is opgericht door Christa Mooij, beschermingsbewindvoerder.

Als manager in de zorg heb ik ruime ervaring opgedaan in het werken met mensen met een beperking door o.a.:

  • Een niet aangeboren-hersenletsel (NAH)
  • Dementie
  • Een verstandelijke beperking
  • Psychiatrische klachten
portret-foto-3
IMG_7427

Mijn achtergrond

“Als manager in de zorg bij o.a. Esdégé-Reigersdaal, Magenta Zorg en Stichting Odion stond ik naast de mensen. Ik wilde hun verhaal kennen en weten hoe de begeleiding het beste kon aansluiten. Dat doel is in mijn rol als beschermingsbewindvoerder onveranderd. Ik ben nieuwsgierig naar jou als mens en ik wil graag samen nagaan hoe de vraag naar bewindvoering voor jezelf of voor je familie is ontstaan en hoe wij kunnen gaan samenwerken. Niet het probleem staat centraal, maar de mogelijkheden om de situatie samen te verbeteren”.

Voordat ik in de zorg ging werken heb ik vele jaren als personeelsadviseur bij o.a. de Rechtspraak (Alkmaar/Amsterdam en bij een instelling voor ouderenzorg in Alkmaar) gewerkt.

Hulp vragen

Zelf ben ik moeder van een zoon met een ernstige meervoudige beperking. Hierdoor weet ik uit ervaring dat het krijgen van hulp veel ruimte kan geven! Hulp vragen is echter niet altijd even gemakkelijk.

“Het gevoel dat je het zelf moet (aan)kunnen of schaamte over de situatie, kan het vragen van hulp in de weg staan. Op tijd hulp vragen kan echter voorkomen dat bijvoorbeeld rekeningen zich opstapelen, dat de stress toeneemt en dat jouw situatie van kwaad tot erger wordt. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is om iemand zonder oordeel tegemoet te treden en de communicatie oprecht en gelijkwaardig te laten zijn. Hoe fijn is het als er iemand naast je staat die je kan helpen? Er is niemand die zonder hulp van anderen door het leven gaat. Ik bied graag de hulp om financiën te beheren waardoor ruimte ontstaat voor jou of jouw familielid/cliënt.”

IMG_2110